Кристал бижута истински и фалшиви метод за идентификация

- Mar 20, 2019-

(1) Виждане: Естествените кристали често са засегнати от влиянието на околната среда по време на процеса на формиране. Когато се гледа от слънцето, можете да видите слаби, равномерни малки хоризонтални ивици или кочани. Кристалната бижутерия често се топи с остатъчна шлака и стъклена шлака. След полирането и оцветяването, няма унифицирана ивица.

(2) Език: Дори в горещите летни дни, използвайки езика, за да оближе повърхността на естествения кристал, има студено и хладно усещане. Fake, няма чувство на прохлада.

(3) Осветление: Бижутата от естествени кристали се поставят вертикално под слънчевата светлина и могат да отделят красив блясък от всеки ъгъл. Лъжата не може.

(4) Твърдост: Твърдостта на естествения кристал е голяма. Използвай чакъла, за да погладиш внимателно орнамента, без да оставиш следи; ако има ивици, това е фалшив.

(5) Проверете с поляризатор: Под поляризатора, въртенето на 360 градуса е естествено кристално бижу, а промяната е фалшива.

(6) Проверете с два цвята: естественият аметист има дихроизъм, а фалшивият няма дихроизъм.

(7) Проверете с лупа: Под прожектираната светлина с десеткратно увеличително стъкло, балонът може да се окаже неистински.

(8) Проверете с конец конец: Поставете кристал бижута на коприна коса, човешкото око може да види двойна сянка на косата чрез кристал, това е естествено, главно защото има birefringence.

(9) откриване с измерване на топлопроводимост: измерване на топлопроводимостта се коригира зелен 4 - тест камък, и естествения кристал може да доведе до жълт цвят на 2 решетки, а фалшиви не се увеличава и голям, той се издига до жълта решетка.